Info edelstenen

Agaat. Spierversterkend en kalmerend, verzacht pijn en krampen. Vergroot zelfbewustzijn en levenskracht.

Amazoniet. Lost problemen op met oren, neus en keel en zenuwstelsel. Inspireert creativiteit en persoonlijke expressie. Maakt vastzittende emoties los. Helpt bij communicatie.

Amethist. Het is een algemene helende steen en stimuleert zelfbeheersing. Helpt ook bij meditatie en slaap. Spirituele rust.

Apatiet. Stimuleert een flexibele houding en activeert het intellect en verdiept het begrip. Helpt bij persoonlijke expressie en communicatie. Versterkt de botten, tanden en zenuwweefsel.

Aquamarijn. Stimuleert het immuunsysteem en laat opgekropte emoties los. Stimuleert optimisme en creativiteit. Werkt goed tegen aandoeningen in het hoofd zoals voorhoofdsholteontsteking., keel en kiespijn.

Bergkristal. Versterkt de energie van andere stenen, kan dus goed met andere stenen gedragen worden. Versterkt de aura en reinigt energie. Bevordert geduld, geestelijk evenwicht en zelfvertrouwen en geeft rust. Helpt tegen menstruatiestoornissen alsmede overgangsklachten.

Carneool. Werkt tegen lage bloeddruk en bloedsomloop. Geeft vitaliteit en levensvreugde. Ook goed tegen nachtmerries.

Dioptaas. Stimuleert verandering en groei. Geeft een heldere visie en beter inzicht. Helpt oude gedragspatronen afwerpen.

Fluoriet. Bevordert geestelijke energie en nieuwe ideeën. Verbeterd behendigheid en evenwicht. Ondersteunt de fysieke structuren in alle organen en botweefsel.

Jade. Brengt de hartchakra in balans en helpt relaties te verbeteren. Ontspant op een zeer diep niveau en versnelt het genezingsproces. Geeft het gevoel ergens bij te horen.

Jaspis. Licht aardend. Stimuleert enthousiasme en helpt concentreren op de praktische dingen van het leven. Geeft ondersteuning bij psychische opdrachten. Helpt bij herstel.

Labradoriet. Verhoogt bewustzijn en beschermt tegen negativiteit. Stimuleert nieuwe ideeën. Helpt ons tegen andere mensen flexibeler op te stellen.

Lapis Lazuli. Steen van waarheid en evenwicht. Ondersteunt het keel en borstgebied. Brengt angsten aan het licht. Geeft inzicht en heldere geest. Helpt bij communicatie.

Mookaiet. Heeft rustgevende eigenschappen, geeft veiligheid en zorgt voor praktische oplossingen. Stimuleert harmonieuze activiteiten. Stimuleert het immuunsysteem.

Obelisk. Oud teken van zonnekracht, macht en overwinning. Negatieve energie wordt afgewend en geeft bescherming.

Onyx. Kalmerend en verzacht krachtige emoties. Verlicht problemen en zuivert het lichaam. Versterkt zelfbeschouwing en heeft een kalmerend effect, vooral bij driftbuien.

Parel. Reguleert de werking van de klieren. Optimaliseert de opname van voedingsstoffen. Brengt emoties in evenwicht en geeft meer tolerantie. Stimuleert doorstroming en verandering. Kalmeert extreme situaties. Helpt ons concentreren op de kern van het ik: begrijpen wie we wel en niet zijn.

Robijn. Geeft kracht en energie, hartstocht. Bevordert een realistische kijk en concentratie. Helpt tegen uitputting en apathie. Is ontgiftend en werkt positiefop bloedcirculatie, koorts, nieren en bijnieren, voortplantingsorganen en bij infectieziekten.

Rookkwarts. Geeft aarding. Focust gedachten en kalmeert de geest. Goede focus voor meditatie.

Rozenkwarts. Stimuleert het hart open te staan en meer liefde en vertrouwen toe te laten. Ook goed voor kinderen. Voorkom duizeligheid en bevordert snelle ontspanning bij emotioneel stress.

Toermalijn. Stabiliseert en verankert. Wordt veel gebruikt bij negatieve energie. Het is verbonden met onze basischakra. Geeft zelfvertrouwen en helpt ons thuis te voelen.

Turkoois. Versterkt de organen en aura. Verkoelt emoties en kalmeert een overactieve geest. Verbeterd de potentie. Bestrijdt verkalking en verhanding van spieren en zenuwen. Versterkt intuïtie en psychische vermogens. Neutraliseert negativiteit in de omgeving.